(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Lasopleiding NIL

LASOPLEIDING NIL – niveau 1 t/m 4

Is uw organisatie actief in de metaalnijverheid en wilt u uw medewerker(s) d.m.v. een lasopleiding laten omscholen tot gecertificeerd lasser? Of wilt u ze als beginnend lasser verder laten ontwikkelen?

Vergroot de meerwaarde van uw personeel met een van onze NIL-lasopleidingen:


Autogeen lassen NIL – Niveau 1 t/m 4
BMBE-lassen NIL – Niveau 1 t/m 4
MIG/MAG-lassen NIL – Niveau 1 t/m 4
TIG-lassen NIL – Niveau 1 t/m 4
Hard en zacht solderen


WAT IS LASSEN?

Lassen is het verbinden van metalen materialen, bijvoorbeeld door warmte of druk. Deze verbindingstechniek wordt met name in de metaalbewerking en werktuigbouwkunde gebruikt. Er zijn verschillende lastechnieken, zoals booglassen (MIG/MAG, TIG etc.), autogeen lassen, druklassen, bundellassen, infraroodlassen et cetera. Elk lasproces vereist zijn eigen lastechniek en/of lasmateriaal.

 

HOE WERKT LASSEN?

Tijdens het lassen worden de samen te voegen aluminium, RVS en/of stalen materialen lokaal – op de verbindingsplaats – door middel van gasverwarming verwarmd. De (gelijkwaardige) materialen worden vloeibaar/kneedbaar, met behulp van toevoegmateriaal – het lasdraad – ontstaat een permanente verbinding tussen de materialen.

 

Gericht bedrijfsopleidingsadvies nodig? Bel of mail gerust!

 

ERKENDE NIL LASOPLEIDING

De praktijkgerichte lasopleidingen van Techab beroepsopleidingen voldoen aan alle wettelijke eisen. Na het succesvol doorlopen van betreffende lascursus, ontvangen uw medewerkers een erkend vakdiploma en kunt u gecertificeerd (verder) aan de slag.

Lassen is een vak apart. Lassers zijn vaak actief in de metaal- of werktuigbouwindustrie, maar bijvoorbeeld ook in de scheepvaartbranche, offshore en energiemaatschappijen.

 

LAGER ZIEKTEVERZUIM DOOR BREDE INZETBAARHEID

Wanneer uw metaaltechnicus of werktuigbouwkundige zijn opleiding aanvult met een lasopleiding, aangevuld met een VCA-certificaat, creëert u een brede inzetbaarheid en afwisselende job binnen uw bedrijf. Dat zorgt weer voor tevreden(er) medewerkers én een lager ziekteverzuim!

 

WERKEN EN LEREN

Wilt u de groeikansen van uw personeel vergroten? Werken met leren laten combineren? Denk eens aan een technische deeltijdopleiding van Techab. In de avonduren, incompany, of volgens het BBL-leerwerktraject: vier dagen werken, één dag per week naar school. Zo kan uw personeel het geleerde direct toepassen in de praktijk.

 

LOCATIES

Onze lasopleidingen worden gegeven op verschillende locaties in Midden-Nederland (Harderwijk, Barneveld en Deventer) of ‘incompany’ op locatie bij uw bedrijf.

 

VOOR BEDRIJVEN & PARTICULIEREN

Wilt u een bedrijfsgericht opleidingsadvies voor uw medewerkers? Biedt u als bedrijf BBL-leerwerktrajecten aan? Of bent u geïnteresseerd in een (incompany) lastraining, veiligheidstraining of een van onze andere technische vakopleidingen? Neem vandaag nog contact met ons op!

 

Lasopleiding volgen? Techab. Hét NIL-erkend opleidingsinstituut voor lastechniek in Midden-Nederland.

© 2021 | Techab