(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

MIG/MAG-lassen NIL – Niveau 1 t/m 4

Op zoek naar een eersteklas cursus MIG/MAG-lassen? Voor een uitstekende prijs? Techab verzorgt lascursussen voor alle lastechnieken, van beginnend tot allround lasspecialist (niveau 1,2,3 en 4). Uiteraard geheel conform de lasnormen en richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

MIG/MAG-lassen vraagt – o.a. door de hoge afsmeltsnelheid – veel van een lasser. Het zetten van de perfecte las (ook wel lassnoer of lasrups genoemd) is belangrijk. Een hele kunst!


Het uitgangspunt? Uw organisatie

Het uitgangspunt van deze lasopleidingen is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Gemotiveerde, zelfstandige en competente MIG/MAG-lassers.

 

Uitstekende opleidingsresultaten, scherpe prijs!

 

Wat is MIG/MAG-lassen?

MIG/MAG-lassen is een lastechniek die veel in de metaalindustrie wordt gebruikt. MIG/MAG staat voor ‘Metal Inert Gas/Metal Active Gas. Deze vorm van elektrisch booglassen valt onder dezelfde categorie als BMBE-lassen en TIG-lassen. Door de veelzijdigheid en hoge lassnelheid, is MIG/MAG-lassen een van de meest gebruikte lasmethodes.

MIG/MAG-lassen - Niveau 1

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor beginnende lassers. Tijdens deze opleiding brengen wij uw medewerker(s) alle basisprincipes en -vaardigheden bij van elektrisch booglassen (MIG/MAG). Na de opleiding kunnen de deelnemers MIG/MAG-lassen op niveau 1 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van ongelegerd staal (tot 10 mm dikte)
• Theorie MIG/MAG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag
• Veiligheid

Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding of lasachtergrond vereist. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerkers laten doorstromen naar MIG/MAG-lassen niveau 2.

MIG/MAG-lassen - Niveau 2

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die eenvoudige laswerkzaamheden verrichten en zich verder willen ontwikkelen in de verschillende lasposities. Na de opleiding kunnen de deelnemers MIG/MAG-lassen op niveau 2 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van ongelegerd staal (4, 10 en 20 mm dik)
• Theorie MIG/MAG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding MIG/MAG-lassen niveau 1. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerker(s) laten doorstromen naar MIG/MAG-lassen niveau 3.

 

MIG/MAG-lassen - Niveau 3

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die laswerkzaamheden verrichten en zich verder willen ontwikkelen in de verschillende lasposities. Na de opleiding kunnen de deelnemers MIG/MAG-lassen op niveau 3 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van ongelegerd staal (3 tot 12 mm dik)
• Theorie MIG/MAG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding MIG/MAG-lassen niveau 2. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerker(s) laten doorstromen naar MIG/MAG-lassen niveau 4.

 

MIG/MAG-lassen - Niveau 4

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die op het hoogste niveau laswerkzaamheden willen verrichten. Na de opleiding kunnen de deelnemers MIG/MAG-lassen op niveau 4 NIL. Inhoud:

• Het lassen van V-, K- en hoeklassen van ongelegerd staal (10, 12 en 20 mm dik)
• Theorie MIG/MAG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding MIG/MAG-lassen niveau 3. Na het behalen van het lascertificaat zijn cursisten absolute specialisten in MIG/MAG-lassen. Zelfs de meest lastige lasopdrachten worden – al dan niet in uitdagende omstandigheden – van begin tot eind geheel zelfstandig uitgevoerd. Waarbij elke laspositie kan worden toegepast.

 

Maatwerktraject NIL lasopleiding MIG/MAG-lasser

Wilt u uw medewerker(s) opleiden tot allround MIG/MAG-lasser? Onze ervaren praktijkdocenten zijn echte vakspecialisten, gespecialiseerd in technisch volwassenenonderwijs. Tijdens het gehele opleidingstraject heeft u één, vast aanspreekpunt. De lasexamens worden afgenomen onder toezicht van het NIL.

Scherp geprijsd

Door onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van bedrijfsopleidingen én onze lage overheadkosten, biedt Techab de beste bedrijfsopleiding, voor een zeer interessante prijs! Meer weten? Vraag vandaag nog een offerte of kennismakingsgesprek aan!

Technisch opleidingsinstituut Techab. De beste MIG/MAG-lasopleiding. Voor een uitstekende prijs!

 

© 2021 | Techab