(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

TIG-lassen NIL – Niveau 1 t/m 4

Op zoek naar een uitstekende lasopleiding TIG-lassen voor uw medewerker(s)? Voor een eerlijke prijs? Techab biedt praktijkgerichte opleidingen en trainingen op het gebied van:

 

 

TIG-lassen is een lasproces, waarbij een zeer hoge laskwaliteit bereikt kan worden. Mits de lasser over de juiste vaardigheden beschikt! Door onze jarenlange praktijkervaring, gedegen kennis én onze lage overheadkosten, biedt Techab de beste bedrijfs- en beroepsopleidingen, voor een zeer interessante prijs!


Het uitgangspunt? Uw organisatie

Het uitgangspunt van deze lasopleidingen is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Gemotiveerde, zelfstandige en competente TIG-lassers.

 

Van vakmensen, voor vakmensen.

 

 

Wat is TIG-lassen?

TIG-lassen is een lastechniek die in vrijwel elke sector wordt toegepast. Van de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie, tot farmaceutische, scheepsbouw- metaal- en maritieme industrie. TIG staat voor ‘Tungsten Inert Gas’ en wordt ook wel GTAW genoemd. Door de veelzijdigheid en hoge laskwaliteit, is TIG-lassen een veelgebruikte lasmethode.

TIG-lassen - Niveau 1

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor beginnende lassers. Tijdens deze opleiding brengen wij uw medewerker(s) alle basisprincipes en -vaardigheden bij van elektrisch booglassen (TIG). Na de opleiding kunnen de deelnemers TIG-lassen op niveau 1 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van staal
• Theorie TIG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag
• Veiligheid

Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding of lasachtergrond vereist. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerkers laten doorstromen naar TIG-lassen niveau 2.

TIG-lassen - Niveau 2

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die eenvoudige laswerkzaamheden verrichten en zich verder willen ontwikkelen in de verschillende lasposities. Na de opleiding kunnen de deelnemers TIG-lassen op niveau 2 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van aluminium en RVS
• Theorie TIG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding TIG-lassen niveau 1. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerker(s) laten doorstromen naar TIG-lassen niveau 3.

TIG-lassen - Niveau 3

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die laswerkzaamheden verrichten en zich verder willen ontwikkelen in de verschillende lasposities. Na de opleiding kunnen de deelnemers TIG-lassen op niveau 3 NIL. Inhoud:

• Het lassen van staande en liggende hoeklassen van aluminium en RVS
• Alle lasstanden
• Theorie TIG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding TIG-lassen niveau 2. Na het behalen van het lascertificaat kunt u uw medewerker(s) laten doorstromen naar TIG-lassen niveau 4.

TIG-lassen - Niveau 4

Deze praktijkgerichte lascursus is bestemd voor medewerkers die op het hoogste niveau laswerkzaamheden willen verrichten, met plaatlaswerk dat aan ‘niet-destructief’ lasonderzoek (NDO) wordt onderworpen. Na de opleiding kunnen de deelnemers TIG-lassen op niveau 4 NIL. Inhoud:

• Het lassen van V-, K- en hoeklassen van ongelegeerd staal, aluminium en RVS
• Alle lasstanden
• Verschillende lasnaadvormen
• Theorie TIG-lastechnologie
• Kennis apparatuur, materialen en materiaalgedrag

Vooropleiding: Een vooropleiding TIG-lassen niveau 2. Na het behalen van het lascertificaat zijn cursisten absolute specialisten in TIG-lassen. Zelfs de meest lastige lasopdrachten worden – al dan niet in uitdagende omstandigheden – van begin tot eind geheel zelfstandig uitgevoerd. Waarbij elke laspositie kan worden toegepast.

Inschrijven cursus TIG-lasser

Wist u dat een bedrijfscursus de arbeidsproductiviteit van uw medewerkers veelal verhoogt? Techab biedt – zakelijke en bedrijfsgerichte – technische beroepsopleidingen, trainingen en cursussen, op vrijwel elk niveau. Voor een zeer concurrerende prijs!

Meer weten over TIG-lassen of een van onze andere lascursussen? Bekijk ons complete cursusaanbod voor de juiste lasopleiding voor uw medewerker(s). Of vraag vandaag nog een offerte aan voor uw bedrijfsopleiding TIG-lasser en check wat u kunt besparen op uw technische bedrijfsopleiding!

 

© 2021 | Techab