(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Allround constructiewerker – Niveau 3

Bent u als organisatie actief in de offshore- of metaalproductenindustrie? Wilt u uw medewerkers op technisch gebied verder ontwikkelen, bijvoorbeeld als allround constructiewerker?

Techab biedt landelijk erkende beroeps- en bedrijfsopleidingen, gespecialiseerd in techniek. Onder begeleiding van deskundige, bevlogen docenten helpen wij uw medewerkers zich verder te ontwikkelen.


Resultaat

Na de opleiding allround constructiewerker niveau 3, kunnen uw medewerkers aan de hand van werktekeningen en (veiligheids-)instructies uiteenlopende stalen en/of aluminium elementen – voor verschillende soorten constructies – maken én repareren. Denk aan constructiedelen voor schepen, treinrails, bruggen, pijpleidingen, vrachtwagens, kranen en gebouwen.

Als allround constructiewerkers zijn uw medewerkers van alle markten thuis. Door het toepassen van verschillende technieken (van lassen, verspaningstechniek tot mechanisch, motorisch en eenvoudig elektrisch) kunnen zij vrijwel elk materiaal/toepassing bewerken, repareren en onderhouden. Waar nodig sturen zij de minder ervaren krachten en leerling constructiewerkers aan.

 

Techab. Bedrijfsopleidingen & cursussen op maat.

 

Wilt u de competenties van uw technische medewerkers verder ontwikkelen? Om zo hun doorgroeimogelijkheden te vergroten en betrokkenheid te stimuleren? Ontplooi uw medewerkers met de (BBL-)opleiding allround constructiewerker, of een van de andere technische opleidingen, trainingen of cursussen uit ons <opleidingsaanbod>.

Allround constructiewerker. Voor wie?

De MBO-opleiding allround constructiewerker niveau 3 is met name bedoeld voor medewerkers die actief zijn in sectoren zoals de staalindustrie, machinebouw, scheepsbouwindustrie, bouwsector of bij bedrijven waar transportmiddelen worden gefabriceerd.

Toelatingseisen

Voor de opleiding allround constructiewerker niveau 3 is minimaal een relevant MBO-diploma op niveau 2 nodig. Is dit diploma niet aanwezig, dan wordt de opleiding in 3 jaar aangeboden.

Inhoud opleiding

De (BBL-)opleiding allround constructiewerker is een competentiegerichte vakopleiding op niveau 3. De tijdens het leerwerktraject of de opleiding opgedane kennis en vaardigheden kunnen direct binnen uw bedrijf worden toegepast!

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

• Productietechniek
• Constructie & plaatwerk
• Lastechniek
• Monteren & stellen
• Begeleiden van collega’s

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en allround constructiewerker.

Toetsing en examinering

De opleiding is verdeeld in diverse thema’s die aansluiten bij de praktijk. Elk thema wordt minimaal een keer getoetst, het praktijkgedeelte wordt beoordeeld in het BPV-werkboek. Aan het eind van de opleiding krijgt de deelnemer een proeve van bekwaamheid en een eindgesprek, ook moet er werkstuk en/of scriptie ingediend worden. De proeve van bekwaamheid wordt afgenomen door een onafhankelijk deskundige.

Als de proeve van bekwaamheid met goed gevolg is afgelegd, ontvangen de deelnemers het officieel erkende MBO-diploma allround constructiewerker niveau 3.

Duurzame inzetbaarheid

Allround constructiewerkers wachten een mooie toekomst binnen uw organisatie in de offshore-, constructie- of metaalbewerkingssector. Dat soort multifunctionele, flexibel inzetbare medewerkers zijn goud waard. Eventueel aangevuld met een specialistische lascursus of veiligheidscursus creëert u veelzijdige, loyale en competente medewerkers die hun talenten optimaal binnen uw bedrijf kunnen benutten!

Technische bedrijfsopleidingen

Techab is specialist op het gebied van bedrijfsopleidingen voor de technische industrie. Wij bieden erkende, kosteneffectieve incompany-opleidingen, geheel op maat verzorgd. Onze ervaren, praktijkgerichte docenten staan garant voor een intensieve, effectieve begeleiding en opleiding op maat.

Bent u als werkgever geïnteresseerd in een interne bedrijfsopleiding allround constructiewerker 3 op maat? Schrijf hem/haar direct in. Óf neem vandaag nog contact met ons op voor een geheel vrijblijvend consult.

 

© 2021 | Techab