(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Allround verspaner – Niveau 3

Een allround verspaner is een ware vakman. Na afloop van deze opleiding, kent de verspaningstechniek bijna geen geheimen meer voor uw medewerkers. Ze zijn vrijwel elke uitdaging in de fijnmechanische industrie de baas.

Aan de hand van een technische werktekening maakt een allround verspaner veelal specialistische producten met behulp van door hem/haar voorgeprogrammeerde CNC-machines. Met verspanende bewerkingen kan hij de vorm van harde verspaanbare (ferro en non-ferro) materialen zoals metaal, gietijzer, hout, keramiek en kunststof in vrijwel elke vorm veranderen


Resultaat

Met dit diploma op zak kunnen de deelnemers meteen aan het werk als allround CNC-verspaner / CNC-frezer in de metaalproductenindustrie. Ze zijn zelfstandig in staat CNC-programma’s te schrijven en buigen zich over de complexere bewerkingen en technische vraagstukken. Met behulp van handbediende of volautomatische, computergestuurde freesmachines en draaibanken voeren zij de opdracht uit conform technische tekeningen en informatie. Met uiterste precisie draait, freest, slijpt, polijst én controleert de allround verspaner de meest specialistische onderdelen van uiteenlopende vaste grondstoffen.

Indien gewenst kunnen de deelnemers na deze opleiding doorstromen naar een opleiding verspaner op niveau 4.

 

Techab. Praktijkgerichte technische beroepsopleidingen & cursussen op maat.

 

Verspanen wordt in vrijwel elke industrie toegepast. Van de houtverwerkende industrie (denk aan kozijnen, meubels, trappen) tot de medische industrie, scheepsbouw, ruimtevaart- en infratechniek, petrochemische industrie, voedingsmiddelenindustrie en machinefabrieken.

Is uw organisatie actief in een van deze sectoren? En wilt u de materiaalkennis en vaardigheden van uw verspaner(s) verder ontwikkelen? De toekomst van uw bedrijf verzekeren en de flexibiliteit vergroten? Kies voor de (BBL-)beroepsopleiding allround verspaner op niveau 3.

Toelatingseisen

Voor de opleiding allround verspaner niveau 3 is minimaal een relevant MBO-diploma op niveau 2 nodig. Is dit diploma niet aanwezig, dan wordt de opleiding in 3 jaar aangeboden.

Inhoud opleiding

De (BBL-)opleiding allround verspaner is een competentiegerichte vakopleiding op niveau 3. Deelnemers kunnen de tijdens het leerwerktraject opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw bedrijf.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

• Verspanen (voorbereiden bewerking materiaal, productiegereed maken machine & materiaalbewerking)
• Verspanen rond en vlak
• Nederlands
• Rekenen

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en allround verspaner.

Toetsing en examinering

De opleiding is verdeeld in diverse thema’s die aansluiten bij de praktijk. Elk thema wordt minimaal een keer getoetst, het praktijkgedeelte wordt beoordeeld in het BPV-werkboek. Aan het eind van de opleiding krijgt de deelnemer een proeve van bekwaamheid en een eindgesprek; ook moet er werkstuk en/of scriptie ingediend worden. De proeve van bekwaamheid wordt afgenomen door een onafhankelijk deskundige.

Als de proeve van bekwaamheid met goed gevolg is afgelegd, ontvangen de deelnemers het officieel erkende MBO-diploma allround verspaner niveau 3.

Technische bedrijfsopleidingen

Bent u als organisatie actief in de (metaal-)producerende industrie en wilt u op basis van competentieniveau uw medewerker(s) uitdagen? Ze beter laten presteren en binden aan uw bedrijf?

Techab biedt erkende, kosteneffectieve incompany bedrijfsopleidingen, beroepsopleidingen en cursussen, geheel op maat verzorgd. Bent u als werkgever geïnteresseerd in een interne bedrijfsopleiding allround verspaner niveau 3? On the job of in deeltijd? Neem vandaag nog contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek en een maatwerkofferte.

 

© 2021 | Techab