(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Constructiewerker – Niveau 2

Een constructiewerker is een belangrijke schakel in het proces van het vervaardigen, bewerken en monteren van stalen en/of aluminium producten en onderdelen. Bijvoorbeeld voor landbouwmachines, hijswerktuigen, transportmiddelen en de scheepsbouw.


Taken constructiewerker

Een constructiewerker maakt, bewerkt en monteert eenvoudige onderdelen. Denk aan stevige platen voor het bouwen van schepen, maar ook pijpleidingen, stripmateriaal en profielmateriaal. Een constructiewerker is veelal werkzaam in een werkplaats of op een constructieafdeling, maar dat kan ook op locatie zijn: bijvoorbeeld in de offshore-, mijnbouw-, baggerindustrie etc.

 

De flexibele, gerichte bedrijfsopleidingen van Techab.

 

Na het succesvol voltooien van de opleiding constructiewerker kunnen de deelnemers zowel zelfstandig als in teamverband werken en vanaf de werktekening onderdelen produceren. Als allround constructeur gebruiken zij technieken als buigen, uitlijnen, boren, knippen, zagen, zetten, snijbranden, lassen et cetera.

Constructiewerker. Voor wie?

De opleiding constructiewerker is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in de metaalindustrie. Of voor mensen die in de metaalindustrie aan de slag willen, maar daarvoor nog geen beroepsopleiding hebben gevolgd.

Toelatingseisen

Voor de opleiding constructiewerker niveau 2 is minimaal een VMBO-diploma (leerweg TL, KB of GL) nodig. Ervaring met het veilig werken met gereedschappen is een pré, verdere technische kennis is niet per se noodzakelijk.

Inhoud opleiding

De opleiding constructiewerker is een competentiegerichte BBL-vakopleiding op niveau 2. De tijdens de opleiding opgedane kennis en vaardigheden kunnen direct naar de praktijk worden vertaald.

Maakt uw bedrijf gebruik van continu- of ploegendiensten? Onze bedrijfsopleidingen en cursussen worden zowel overdag als ’s avonds en per dagdeel aangeboden. Vraag naar de mogelijkheden of een offerte op maat.

Tijdens de opleiding constructiewerker niveau 2 komen de volgende onderdelen aan bod:

• Basisvaardigheden metaal & constructie
• Machine- en gereedschapsleer
• Verschillende lastechnieken
• Wiskunde
• Natuurkunde
• Leren, loopbaan & burgerschap

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en competente constructiewerker.

Toesting en examinering

Het praktijkgedeelte wordt beoordeeld in het BPV-werkboek en afgesloten met een werkstuk. Aan het eind van de opleiding wordt een proeve van bekwaamheid (PvB) afgenomen, bij slagen ontvangen de deelnemers het MBO-diploma constructiewerker niveau 2. Met dit diploma kunnen zij – bijvoorbeeld – aan het werk als constructiewerker, constructeur en/of monteur in de metaalproductenindustrie. Het eindgesprek wordt afgenomen door een onafhankelijke examinator.

Indien gewenst kunnen zij ook doorstromen naar allround constructiewerker niveau 3, óf hun kennis en inzetbaarheid verbreden d.m.v. een van onze opleidingen mechatronica, verspaner of servicemonteur.

Multi-inzetbaar personeel

Wilt u de inzetbaarheid van uw personeel binnen uw bedrijf vergroten? Aangevuld met cursussen als lassen, tekening lezen en/of verspanen kunt u uw medewerkers – naast constructiebankmedewerker – o.a. inzetten als monteur, onderhoudstechnicus, pijpfitter, lasser, werkvoorbereider, meewerkend leidinggevende, productieleider of werkplaatschef.

Open inschrijving of maatwerk bedrijfsopleiding?

Bent u als bedrijf actief in de metaalproductenindustrie? Wilt u uw personeel motiveren door bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling? Elke medewerker op hetzelfde (hoge) niveau laten presteren?

Informeer eens naar de mogelijkheden voor een interne vakopleiding constructiewerker niveau 2. Of schrijf uw medewerker vandaag nog in via het inschrijfformulier.

 

© 2021 | Techab