(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Verspaner – Niveau 2

Een verspaner werkt met de modernste computergestuurde machines, CNC-machines genoemd. Met behulp van deze handbediende en/of volautomatische bewerkingsmachines ontstaan de mooiste metalen, houten of kunststof basisproducten. Denk aan assen, flenzen, motoronderdelen, maar ook specialistische producten als protheses, tandartsboren, camera- en printeronderdelen worden door de CNC-industrie gefabriceerd.


Resultaat

Na afloop van deze techniekopleiding past uw werknemer als verspaner – ook wel CNC-draaier, machinaal verspaner of CNC-operator genoemd – aan de hand van werktekeningen of sjablonen zelfstandig verschillende verspaningstechnieken toe: waaronder schaven, frezen, draaien, slijpen, vijlen, boren, brootsen (trekfrezen), honen en kotteren.

 

Learning on the job, avond- & deeltijd bedrijfsopleidingen.

 

Verspaner. Voor wie?

De MBO-opleiding verspaner niveau 2 is o.a. bedoeld voor medewerkers in de staal-, kunststof-, keramiek- of aluminiumindustrie.

Na het behalen van het diploma kunnen de deelnemers vrijwel direct als allround verspaner, fijnmechanisch verspaner, CNC-programmeur, tekenaar, werkvoorbereider aan de slag. In een werkplaats, CNC-afdeling of afdeling machinale verspaning. Indien gewenst kunnen zij doorgroeien naar meewerkend leidinggevende, of zich verder specialiseren door het volgen van de opleiding allround verspaner niveau 3.

Toelatingseisen

Voor de opleiding verspaner niveau 2 is minimaal een VMBO-diploma (leerweg TL, KB of GL) nodig.

Inhoud opleiding

De (BBL-)opleiding verspaner is een competentiegerichte vakopleiding op niveau 2. Door de optimale begeleiding van de praktijkopleider, kunnen uw medewerkers de tijdens de opleiding opgedane vaktheorie en vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

• Basisvaardigheden metaalbewerking
• Basisvaardigheden draaien
• Basisvaardigheden frezen
• Loopbaan, burgerschap & leren

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en competente verspaner.

Toetsing en examinering

De opleiding is verdeeld in blokken. Het praktijkgedeelte wordt beoordeeld in het BPV-werkboek en afgesloten met een werkstuk. Aan het eind van de opleiding wordt – door een onafhankelijke examinator – een proeve van bekwaamheid (PvB) afgenomen. Als die met goed gevolg is afgelegd, ontvangen de deelnemers het officieel erkende MBO-diploma verspaner niveau 2. Het eindgesprek wordt afgenomen door een onafhankelijke examinator.

Vervolg

Na de BBL-opleiding verspaner 2 kunnen deelnemers doorgroeien naar meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider. Ze kunnen ook doorstromen naar allround verspaner niveau 3.

Incompany training?

Bent u actief in de fijnmechanische techniek- of procesindustrie? Wilt u op een efficiënte, (kosten-)effectieve wijze uw personeel opleiden als CNC-draaier? Schrijf ze vandaag nog in via het inschrijfformulier, of kies voor een incompany training verspaner van Techab.

Bij deze trainingen sluiten de leerstof, opdrachten én tijdstippen van de cursussen naadloos aan op de situatie en mogelijkheden binnen uw bedrijf. Meer weten? Wij komen graag bij u langs voor een – geheel vrijblijvend – persoonlijk gesprek!

Techab. Technische beroepsopleidingen, incompany bedrijfsopleidingen & trainingen op maat.

 

© 2021 | Techab