(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Algemene operationele techniek – Niveau 3

Een allround operationeel technicus (AOT) is – naast het bedienen en bewaken van technische installaties – zelfstandig in staat storingen te lokaliseren, maar ook complexe reparaties en onderhoud te verrichten aan uiteenlopende technische systemen als generatoren, dieselmotoren, turbines, aggregaten et cetera.


AOT. Voor wie?

De opleiding algemene operationele techniek is bedoeld voor:

• Operators met onderhoudsverantwoordelijkheden
• Operators die werken met mechanisch georiënteerde processen
• Onderhoudstechnici

Naast algemene procestechniek, komen specifieke thema’s als onderhoud, materialen en montagetechnieken aan bod.

 

Technisch vakmanschap op z’n best.

 

Met een AOT-opleiding is uw personeel multi-inzetbaar: van de technische dienst tot de afdeling werkvoorbereiding en projectmanagement. AOT-technici werken o.a. bij industrieel producerende bedrijven in de petrochemische industrie, procesindustrie, energiebedrijven, defensie en de luchtvaartbranche.

Toelatingseisen

Voor de opleiding operator AOT 3 is minimaal een VMBO-diploma (leerweg TL, KB of GL) nodig.

Inhoud opleiding

De opleiding algemene operationele techniek (AOT) is een competentiegerichte vakopleiding op niveau 3. Uw werknemer kan de tijdens de opleiding opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en competente operator AOT.

Toetsing en examinering

Deze opleiding wordt projectmatig uitgevoerd, alle deelnemers worden gedurende het traject door Techab gecoacht en begeleid. Het aan te pakken project wordt voorafgaand met u als bedrijf besproken en afgesloten met een scriptie. Als zowel de scriptie als het verloop van het traject met een voldoende wordt beoordeeld, ontvangen uw werknemers het MBO-diploma operator AOT niveau 3. Met dit diploma kunnen zij – bijvoorbeeld – aan het werk als allround operationeel technicus, servicemonteur of monteur meet- en regeltechniek.

Maatwerkprogramma bedrijven

De behoefte aan gekwalificeerd, flexibel inzetbaar personeel neemt toe. Wilt u ook de persoonlijke vaardigheden én multifunctionaliteit van uw personeel vergroten? Informeer eens naar de mogelijkheden voor een intern opleidingsprogramma operator AOT. De vakopleidingen worden naar wens overdag, ’s avonds of in dagdelen gegeven, zodat uw medewerkers optimaal inzetbaar blijven.

Meer weten? Wij komen graag bij u langs voor een informatief gesprek en een (geheel vrijblijvende) offerte op maat.

 

 

 

© 2021 | Techab