(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Operator C – Niveau 4

Een operator C controleert, bewaakt en beheerst complexe chemische productieprocessen. Een operator C is met name actief in een industriële omgeving waar grondstoffen worden verwerkt in andere toepassingen of levensmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan olie, plastic, hout, diervoeding en medicijnen.


Operator C. Voor wie?

De opleiding operator C is bedoeld voor eenieder die als procesoperator in – bijvoorbeeld – de textielindustrie, houtverwerkende industrie, voedingsindustrie of grafische industrie werkzaam is. Voor de opleiding operator C is een diploma van een van onderstaande vooropleidingen vereist:

Operator B
• VMBO, VMBO-TL of MAVO met exacte vakken (C-niveau)
• MBO-diploma niveau 3 in de procestechniek

 

Techab. Samen groeien we sneller.

 

Een procesoperator op niveau 4 is zelfstandig in staat ingewikkelde installaties te bedienen en belangrijke beslissingen te nemen. Hij/zij bewaakt een efficiënt, effectief, milieuvriendelijk én veilig verloop van het (gecompliceerde) productieproces. Een operator C is gespecialiseerd in chemisch-fysische processen en begeleidt veelal de minder ervaren (basis)operators.

Inhoud opleiding

De opleiding operator C is een competentiegerichte vakopleiding op niveau 3. De opgedane kennis kan direct worden toegepast in de praktijk, waardoor de taken horend bij hun functie optimaal kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

• Procesrendement
• Leidingtransport en chemie
• Kwaliteit
• Warmtewisselen en milieu
• Procesbeheersing en onderhoudsmanagement
• Energie

Het uitgangspunt van de opleiding is de werkplek. Het opleidingstraject start daarom met een inventarisatie. Aan de hand daarvan wordt de opleiding op maat gesneden en vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden kunnen zo direct in de praktijk worden ingezet.

Al tijdens de opleiding ontstaat meer inzicht in het proces. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkelt men gaandeweg de vaardigheden die nodig zijn in de praktijk. Het resultaat? Een gemotiveerde, zelfstandige en competente operator C.

Toetsing en examinering

Deze opleiding wordt projectmatig uitgevoerd, alle deelnemers worden gedurende het traject door Techab gecoacht en begeleid. Het aan te pakken project wordt voorafgaand met u als bedrijf besproken en afgesloten met een scriptie. Als zowel de scriptie als het verloop van het traject met een voldoende wordt beoordeeld, ontvangen de deelnemers het MBO-diploma operator C niveau 4. Met dit diploma kunnen zij verder doorgroeien binnen uw organisatie en/of doorstromen naar HBO-niveau.

Maatwerkprogramma bedrijven

Bij een incompanytraject wordt de opleiding geheel afgestemd op de processen binnen uw bedrijf. Heeft u interesse in een incompanytraject van de opleiding operator C? Bel of mail voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek en een offerte op maat!

 

© 2021 | Techab