(06) 224 13 871 | info@techab.nl

Praktijkgerichte beroepsopleidingen, trainingen & cursussen op maat.

Cursus materialenkennis

Het op een juiste manier toepassen van materialen bij het ontwerpen, maken en onderhouden van producten en (werktuigbouwkundige) constructies is essentieel. Kan zelfs van levensbelang zijn. Wilt u uw technische medewerkers vaardiger maken in de materiaalkundige kant van uw vakgebied? Ze kennis laten maken met de verschillende soorten materialen en bijbehorende materiaaleigenschappen? Leg een stevig fundament met deze praktische cursus materialenkennis.


Inhoud cursus materialenkennis (basis en/of gevorderd)

• Inleiding materialenkunde (ijzer-koolstofdiagram)
• Staal (legeringen)
• Non-ferro metalen
• Warmtebehandelingen
• Materiaalonderzoek

Voor wie?

Deze cursus materialenkennis is voor iedereen die meer kennis wil verwerven over de verschillende soorten materialen en het gebruik daarvan. Vereiste vooropleiding: Minimaal VMBO of -TL (of gelijkwaardig).

Doelstelling

Na het afronden van de cursus begrijpen de deelnemers de rol, eigenschappen en toepassing van de verschillende materialen.

Toetsing

Elke deelnemer die actief, met goede resultaten heeft deelgenomen, ontvangt na afloop van de cursus ‘materialenkennis’ een bewijs van deelname/certificaat op basis- of gevorderd niveau.

Tijdsduur

De cursus materialenkennis bestaat uit 7 dagdelen.

Bedrijfscursus materialenkennis

Techab is een begrip op het gebied van technische opleidingen. Wij werk(t)en o.a. voor gerenommeerde bedrijven als Stork, Friesland Campina, Nedstaal en de Koninklijke Luchtmacht. Bekijk de complete lijst met referenties.

Nieuwsgierig wat wij voor uw organisatie en (technische) medewerkers kunnen betekenen? Laat het ons weten. Met onze intensief begeleide en praktijkgerichte bedrijfscursussen en beroepsopleidingen kunnen uw medewerkers direct aan de slag!

 

© 2021 | Techab